Het aantal vegan en plantbased restaurants groeit. Ook op de menukaart van andere restaurants vind je steeds meer vegan opties. Vegan koken is meer dan alleen het weglaten van dierlijke eiwitten uit bestaande gerechten. Je moet veel weten over voedingswaarden van plantaardige ingrediënten en producten, en hoe je een volwaardig gastronomisch vegan menu ontwikkelt en bereidt. Daardoor is er een toenemende vraag naar koks met specialistische kennis over de vegan keuken. In dit keuzedeel leer je hoe je plantaardige producten de hoofdrol laat spelen in je menu. Je leert onder meer hoe je bereidingen toepast op groenten, wat het smaakpalet is van plantaardige producten, hoe je plantaardige vervangers kunt maken voor room, kaas, zuivel, en over alternatieven voor vlees. Daarnaast leer je hoe je klassieke recepten vegan kunt maken, welke actuele veganistische thema’s er zijn, en hoe je kunt inspelen op de wensen van de vegan gast.
Inhoud combipakket
Bij het bestellen van dit combipakket ontvangt u:
- de papieren uitgave van het keuzedeel
- de licentie voor de digitale leeromgeving die toegang geeft tot de content van het keuzedeel en het beoordelingsmodel
Kerntaak
D1-K1: Ontwikkelt en bereidt vegan producten, gerechten en menu's
Werkprocessen
D1-K1-W1: Ontwikkelt ideeën en recepten voor vegan producten, gerechten en menu’s
D1-K1-W2: Bereidt vegan producten, gerechten en menu’s
Code keuzedeel
K1337
Examenmateriaal
Bij dit keuzedeel is ook examenmateriaal beschikbaar via de docent.